Rabljene Auto Gume

Većina ljudi se ne usudi kupovati rabljene auto gume. Za sve ostale tu se nalaze informacije i savjeti, te gdje uopće kupiti rabljene auto gume.

Zašto kupiti rabljene auto gume ?
Naravno da sve rabljeno nosi sa sobom rizik, ali i znatno nižu cijenu. Imajte na umu da se pod rabljene auto gume svode i gume korištene nekoliko mjeseci ili godinu dana. Ipak, budući da rabljene auto gume kupujemo samo zbog toga bismo ih jeftinije platili, uvijek se prvo raspitajte da li možete negdje za otprilike jednaku ili nešto veću cijenu kupiti nove auto gume.

Na što treba paziti kada se kupuju rabljene auto gume ?
Ako vas zaista zanimaju rabljene auto gume, te ste se odlučili na njihovu kupnju, tada morate prije same kupnje dobro pogledati na kojim mjestima su gume istrošene:
  • Rabljene auto gume koje su istrošenije sa strane pokazuju vam da je s gumom sve u redu, ali da ih je prijašnji vlasnik vjerojatno koristio zimi bez provjere tlaka u gumama. Na ovome možete znatno rušiti cijenu kada kupujete rabljene auto gume.
  • Rabljene auto gume koje su istrošenije u sredini. Pristojno se pozdravite sa prodavačem i potražite rabljene auto gume negdje drugdje.
  • Rabljene auto gume koje su ravnomjerno trošene obično znače dobru kupovinu. Samo pripazite do koje mjere su te rabljene auto gume istrošene.
Obično se auto gume smatraju novima do 5 godina starosti (ne korištene) pa se i u dućanima možete raspitati da li imaju starijih auto guma koje nisu uspjeli prodati i koje im stoje na stanju dulje vrijeme. Naravno, ovo vrijedi za auto gume koje su pravilno skladištene. Iako ovo nisu rabljene auto gume zatražite od prodavača veći popust. On ih se ionako vjerojatno želi riješiti prije nego što ih uopće neće moći prodati.

Gdje kupiti rabljene auto gume ?
Obično možete pronaći rabljene auto gume u raznim oglasnicima na internetu i u tiskanom izdanju, preko poznanika itd. Iznimka je ova web stranica koja isključivo prodaje rabljene auto gume.

0 komentari:

Objavi komentar