Zimske Auto Gume

Zanimaju vas zimske auto gume i koje su njihove osobine ? Naučite za što su  sve prilagođene zimske auto gume i zašto su važne.

Zimske auto gume i njihove osobine:
Zimske auto gume izrađuju se tako da čim bolje zadovoljavaju uvjete vožnje na temperaturi ispod 7 stupnjeva. Njihova je temeljna osobina što su znatno mekše u odnosu na ljetne auto gume, pa upravo zbog toga zimske auto gume bolje drže auto na cesti.
Još jedna specifičnost koju posjeduju zimske auto gume je njihova sposobnost da efikasnije odvode vodu sa puta, te tako povećavaju stabilnost auta u mokrim uvjetima.
Zimske auto gume također omogućavaju lakše i brže zaustavljanje prilikom kočenja, a to jamče dubljim šarama.

Zašto su važne zimske auto gume ?
Ako vam je važan život i zdravlje vas samih, te vaših suputnika u automobilu tada vam moraju biti važne i zimske auto gume. Nemojte se nikako voziti u zimskim uvjetima ako na svojem autu nemate zimske auto gume ili barem cjelogodišnje. Također imajte na umu da možete ugroziti živote i drugih sudionika u prometu. Sama činjenica da se zimi u prometu dogodi čak 6 puta više nesreća nego u drugim godišnjim dobima sve vam govori o tome koliko su važne zimske auto gume.

Važan savjet vezan uz zimske auto gume:
Obavezno stavite zimske auto gume na sva četiri kotača. Postavljanjem istih samo na prednje ili zadnje kotače auto vas može veoma lako zanositi na zavojima, te proklizati, te se čak ne zaustaviti na vrijeme prilikom kočenja.

Po čemu su zimske auto gume bolje od cjelogodišnjih ?
Zimske auto gume u potpunosti su prilagođene zimskim uvjetima, dok su cjelogodišnje gume istima prilagođene samo prosječno. 


Važne stranice vezane uz zimske auto gume:

- vrste auto guma
- ljetne auto gume  

- cjelogodišnje auto gume
- auto gume - naslovnica

0 komentari:

Objavi komentar